Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: ما تشخیص دادیم کسانی که متخصص و کار کشته نیستند، نمی‌توانند دفاتر خدمات الکترونیکی را به دست بگیرند بنابراین از افراد متخصص استفاده کردیم.حجت‌الاسلام حمید شهریاری رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در مراسم رونمایی از سامانه امضای الکترونیکی و احراز هویت قوه قضاییه گفت: مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه هدف اصلی خود را طرح عدالت الکترونیکی برای دستیابی آسان به عدالت از سوی قوه قضاییه برای ذی‌نفعان و شهروندان قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: دستگاه قضایی دارای سامانه مدیریت قضایی بود که مجموعه‌ای از فعالیت‌های قوه قضاییه است و سامانه سمپ موجب شد امور دستی و کاغذی در دفاتر قضایی به صورت مکانیزه صورت گیرد و در گذشته ۲۵ درصد از فعالیت‌ها در این سامانه قرار نداشت و دستی بود. یکی از مشکلات فناوری اطلاعات قوه قضاییه این بود که یا ارتباط اینترنتی یا منابع انسانی نداشتیم.

شهریاری بیان کرد: مشکل دیگر در این حوزه این بود که اطلاعات پرونده‌های قضایی به دلیل تعارضات مدیریتی در دو سامانه استان‌های تهران و شهرستان‌های دیگر بود و به شکلی که متمرکز نبود ثبت می‌شد و یکپارچه نبود و با این مشکلات اساسی به دعوت رییس قوه قضاییه در سال ۸۸ وارد دستگاه قضایی شدم.

رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در ادامه بیان کرد: طرح عدالت الکترونیک با استفاده از تجارب ۱۰ ساله در ۵ حوزه راهبردی تدوین شد که شامل جامعه قضایی شبکه‌ای، دسترسی شبکه‌ای و سیاست‌گذاری شبکه‌ای و غیر بود که در مطالعات تکمیلی در ۴ لایه این طرح مورد بررسی قرار گرفت.

شهریاری گفت: در لایه نخست فعالیتی که دستگاه قضایی در درون انجام می‌داد الکترونیکی شده بود و ما لایه دوم را که تعامل با ضابطان قضایی بود را گسترش دادیم. لایه دوم معماری درون سازمانی است. لایه سوم زیرساخت‌های آنی و در نهایت لایه چهارم توانمندسازی نهادی است که در لایه سوم به غیر از ذی‌نفعان و ظابطان قضایی، وکلا و کارشناسان نیز مدنظر قرار گرفته‌اند.

وی افزود: از اقدامات مرکز راه‌اندازی سامانه خدمات الکترونیک قضایی شامل درگاه خدمات الترونیک قضایی و دفاتر خدمات الترونیک قضایی و راه اندازی سامانه ثنا ، ابلاغ الکترونیکی و ارتباط مکانیزه با نیروی انتظامی و احراز هویت و امضای دیجیتال است.

وی با بیان اینکه کار قضایی صوری و دم‌دستی نیست بلکه پیچیدگی بسیاری در فرایند دادرسی وجود دارد، اظهار داشت: ما تشخیص دادیم کسانی که متخصص و کار کشته نیستند، نمی‌توانند دفاتر خدمات الکترونیکی را به دست بگیرند بنابراین از افراد متخصص استفاده کردیم.

شهریاری گفت: نرخ نفوذ اینترنت در کشور ۷۰ درصد است بنابراین با درگاه نمی‌توان نیازها را برطرف کرد و با وجود دفاتر خدمات الکترونیک قضایی برون‌سپاری رسیدگی در رسیدگی‌های بسیط را به پردیس قضایی ارتقا دادیم .

رییس مرکز آمار با اشاره به سامانه ثنا بیان کرد: با یک مراجعه به دفاتر این احراز هویت صورت می‌گیرد.

وی ابلاغ الکترونیک را بزرگترین کار در دستگاه قضایی دانست و گفت: از سال ۸۷ تا۹۰ قانون را تغییر دادیم و سپس ابلاغ الکترونیکی را راه ‌ندازی کردیم.

شهریاری تعامل با دستگاه‌ها از جمله نیروی انتظامی را در جهت اهداف عدالت الکترونیک دانست و گفت: تعامل ما با نیروی انتظامی بسیار ضعیف است ولی آغاز شده است ما مطالبه‌کننده از دستگاه‌های دیگر هستیم.

وی با بیان اینکه امروز شبکه ملی عدالت که در مواد آیین دادرسی کیفری نام برده شد، صد در صد در جریان است، گفت: یکپارچه‌سازی سرور استان‌ها و سرور استان تهران از اقدامات ما است. از دیگر اقدامات، افزایش اقلام اطلاعاتی قوه قضاییه است که از ۴ قلم به ۵۰ قلم اطلاعاتی رسیدیم. همچنین تولید اطلس آماری جرایم و دادخواست‌ها در کشور و توزیع ماهیانه آماری و سامانه جامع آماری و سجل قضایی و سنا و دبیرخانه الکترونیک سامانه جامع منابع انسانی سامانه جامع مالی و پشتیبانی و طرح مراقبت الکترونیکی در دستور کار و در حال اجراست.

معاون رئیس قوه قضاییه با اشاره به سامانه ثنا بیان کرد: سامانه ثنا در اختیار نهادهایی که مسئولیت نظارتی دارند، است. در این راستا برنامه‌ای را برای ارتقای نهادهای دیگر داریم.

شهریاری با بیان اینکه سامانه جامع مالی و پشتیبانی در نیمه راه است، اضافه کرد: در این سامانه متوجه می‌شویم قوه قضائیه در استان‌ها مالک چیست؟

وی گفت: متوجه شدیم باید دارایی‌ها را رصد کنیم و بازمهندسی و طراحی فرایندها در حوزه قضایی و اداری یکی از آرزوهای من است. به‌طور مثال اگر ضبط ماشین کسی دزدیده شود سه روز معطل می‌شود و باید در این راستا تلاش کنیم که شهروند خود را معطل نکنیم. آیا نمی‌توان در خانه این امر رسیدگی شود؟ ما احتیاج به کمک فرادستگاهی داریم که مدیران ارشد باید حس کنند نیاز به معماری جدید داریم.

شهریاری گفت: در لایه سوم افرادی هستند که زیرساخت‌هایی تدوین می‌کنند. شبکه ملی عدالت در قانون آیین دادرسی و برنامه ششم توسعه دستگاه‌ها ملزم شدند. همچنین برنامه توسعه زیرساخت شبکه فیبر نوری تا ۵۰ درصد پروژه پیش رفته است و تا سال آینده تمام دادگستری‌ها به فیبر نوری متصل می‌شوند.

وی با اشاره به ایجاد حدود ۴۰ سامانه نرم‌افزاری گفت: در این دوره ایجاد و نگهداری حدود ۱۰۰ پایگاه اطلاع‌رسانی در قوه قضائیه نیز انجام گرفت و همچنین ایجاد ۲۰ سامانه نرم‌افزاری و ۱۰۰ پایگاه اطلاع رسانی پشتیبانی از ۴۵ هزار کاربر نهایی در ۳۱ استان کشور، تأمین پهنای باند انجام شده و تأمین امنیت صورت گرفته در لایه سوم است.

این مقام قضایی در ادامه بیان کرد: امیدواریم عدالت الکترونیکی منجر به شفاف‌سازی فرایند آیین دادرسی کارآمدی نظام قضایی کشور با افزایش نسبی سرعت و دقت و کیفیت و افزایش رضایتمندی مردم از قوه قضائیه و ارتقاء‌ سلامت اداری و قضایی از خطاها و فشارهای درونی شود و تا پایان سال به ۷۰۰ دفتر خدمات الکترونیکی خواهیم رسید.

معاون رئیس قوه قضائیه همچنین گفت: با امضای دیجیتال، تدوین طرح پژوهشی گواهی امضاء، مقررات و مباحث حقوقی و بررسی مقدماتی، وکالت در دعاوی حقوقی و کیفری و هماهنگی با گروه زیرساخت جهت بررسی عملکرد گواهی امضا صورت گرفت.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۱۶۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار رئیس قوه قضاییه با خانواده‌های دستگاه قضایی هرمزگان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس؛ حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به استمرار جنایات سبعانه رژیم غاصب صهیونیستی در غزه گفت: صهیونیست‌ها در کمتر از هفت ماه بیش از ۳۴ هزار انسان بی‌گناه در غزه را به خاک و خون کشیدند و بیش از ۷۰ هزار تن را مجروح کردند؛ امروز در سراسر دنیا نفرتی بی‌سابقه از رژیم منحوس صهیونیستی ایجاد شده است.

وی با گرامیداشت روز معلم گفت: نقش معلم در جامعه نقش پیامبری است و معلمی در سازندگی کشور و نیرو‌های انسانی جامعه نقشی بی‌بدیل دارند.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به روز کارگر بر تلاش همه‌جانبه برای رفع مسائل و مشکلات معیشتی و شغلی کارگران کشور تاکید کرد.

رئیس قوه قضاییه به رئیس کل دادگستری هرمزگان دستور داد تا کارگروه ویژه‌ای را برای رفع مجموعه مسائل و مشکلات کارکنان قضایی و قضات این استان تشکیل دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در مراسم تجلیل از 100 تن از معلمان خانواده های قضایی گفت: مجموعه قضایی استان در ابتکار، خلاقیت، مدیریت جهادی، مدیریت میدانی و تعامل برای هم‌افزایی دستگاه‌ها، پیشتاز و نمونه است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای خطاب به کارکنان، قضات و مسئولان قضایی هرمزگان افزود: چنانچه شما به صورت شبانه‌روزی برای گره‌گشایی از کار مردم تلاش می‌کنید و بعضاً با ناملایماتی مواجه می‌شوید، این را بدانید که خانواده شما نیز در اجر و ثواب خدمت جهادی شما شریک هستند.

بیشتر بخوانید؛ لازمه فسادزدایی نظارت هوشمند است

رئیس کل دادگستری هرمزگان هم در این مراسم گفت: با ورود بموقع دستگاه قضایی در حل مشکل عدالت اجتماعی و اجرای صحیح قوانین تنها در دو سال اخیر ۷ هزار و۲۰۰ میلیارد تومان با انتقال پرونده‌های مالیاتی شرکت‌های بزرگ، به عنوان عوارض و سهم، به شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان پرداخت شد.

قهرمانی افزود: پس از دستور رئیس قوه قضاییه برای رفع مشکل افراد فاقد شناسنامه، امروز با افتخار اعلام می‌کنیم که در نتیجه اقدامات و پیگیری‌های صورت گرفته از سوی مجموعه قضایی استان هرمزگان، هیچ ایرانی بدون شناسنامه‌ای در این استان وجود ندارد.

رئیس کل دادگستری هرمزگان گفت: از دو سال اخیر تاکنون فروش پنج هزار و۱۰۰ میلیارد تومان کالای متروکه، تعیین تکلیف چهار هزار و۲۰۰ پرونده متروکه شامل۱۰ هزار و۶۰۰ کانتینر در نتیجه اقدامات و پیگیری‌های قضایی صورت گرفته است.

قهرمانی افزود: در اجرای طرح فروش اموال تملیکی ۲۲ هزار دستگاه وسیله نقلیه موجود در پارکینگ‌های راهنمایی و رانندگی به ارزش بیش از ۳۸ میلیارد تومان به فروش رسید.

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان گفت: در دو سال اخیر رفع تصرف از زمین‌های دولتی در ۴۷۳ فقره پرونده به میزان هزار و ۶۳۴ هکتار و به ارزش ۹ هزار میلیارد تومان، حدنگاری صددرصدی اراضی ملی و ۶۷ درصدی اراضی کشاورزی استان و صدور۹۰ تا صددرصد اسناد حریم دریا، شهرک‌های صنعتی و جنگل‌های مانگرو انجام شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • نظارت میدانی رئیس قوه قضائیه از فرآیند امور در بزرگترین و تخصصی‌ترین بندر کانتینری کشور
  • دیدار رئیس قوه قضاییه با خانواده‌های دستگاه قضایی هرمزگان
  • دیدار مردمی مدیرکل ارتباطات مردمی قوه قضاییه در بندرعباس
  • بوم‌گردی عشایری در لرستان راه‌اندازی می‌شود
  • اولین کتابخانه ملی دیجیتال جهان در فنلاند راه‌اندازی شد
  • اولین کتابخانه دیجیتال ملی جهان در فنلاند راه‌اندازی شد
  • ‌سفر رئیس قوه قضائیه به هرمزگان
  • رئیس قوه قضاییه به هرمزگان سفر می‌کند
  • رییس قوه قضاییه به هرمزگان سفر می‌کند
  • از پرونده چای دبش چه خبر؟